Verzuurd wat is het en hoe kan je Ontzuren?

 

Ik kom het steeds vaker binnen mijn praktijk tegen dat de mensen verzuurd zijn, maar wat houdt dat nu precies in en hoe kun je ontzuren? Je raakt verzuurd door verschillende factoren, o.a: Levenswijze, genotsmiddelen (roken, suiker, alcohol), (verkeerde) voeding, chemische medicijnen, straling, stress om er een aantal te benoemen. Maar wat gebeurt er dan hier een kleine uitleg:

Je kunt je lichaam zien als een één auto bestaande uit talloze cellen.(banden, ruitenwissers, carrosserie etc.. ) De voedingsstoffen uit ons voedsel worden in de cellen verbrand om ons energie te geven. (zoals benzine in de motor van de auto) Deze verbrande stoffen leiden tot afval ( de uitlaatgassen)en zo maakt dus iedere levende cel in ons lichaam afvalstoffen aan. Of u nu iedere dag luxe uit eten gaat, of je eet alleen opwarm maaltijden eet, al het eten dat we binnenkrijgen genereert deze afvalstoffen. Of het voedsel goed of slecht voor u is, wordt bepaald door de hoeveelheid en de kwaliteit van de geproduceerde afvalstoffen: giftig, zuur, basisch, enz. De meeste van onze cellen ondergaan het stofwisselingsproces en oude dode cellen worden afvalstoffen. Die ons lichaam verlaten bijvoorbeeld via zweet. Maar als je verzuurd raakt betekend dus eigenlijk dat je lichaam die afvalstoffen niet meer goed kwijt kan raken en dus in gaat opslaan in je lichaam( je kunt dit zien als oude benzine in een motor die te lang er in zit  en daar zit nog smeer bij olie etc.. dan start deze ook niet meer of niet goed) in de afgelopen decennia is ons lichaam en stofwisseling niet of nauwelijks veranderd (Dus hoe de benzine verbrand wordt in de motor en o.a daar door kan rijden)  Maar hoe we tegenwoordig leven veel drukker altijd bereikbaar, onze voeding wordt heel anders bewerkt en verwerkt als 100 jaar geleden het bevat veel minder mineralen en meer zuren.

t lichaam heeft van nature een licht basenoverschot en probeert dat constant te houden. Dat doet het op verschillende manieren. Zo wordt een overschot aan zuren zoveel mogelijk uitgescheiden door de nieren. Ook de longen kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Wanneer de zuurvorming in het lichaam sterk toeneemt, kan dit zuurcompenserende mechanisme het niet meer aan. In dit geval kan het organisme dus te weinig zuren afvoeren via de nieren, de longen en de huid, en zal het bloed het teveel aan zuren afstoten naar de weefsels, zoals de spieren, de pezen, het onderhuids bindweefsel en de gewrichten waar je op langer termijn weer last van kunt krijgen. Dus het is erg belangrijk om je lichaam te ondersteunen zodat je zo min mogelijk zuur ophopingen hebt bestaande ophopingen kan oplossen en het zure en base evenwicht in balans houdt.

Je kunt door middel van voeding al wat doen door de keuze te maken om basische voedingsmiddelen tot je te nemen, en je hebt hele mooie en fijne producten van Alka o.a Alka Mineralen complex deze ondersteunt een gezond zuurbase evenwicht, reinigt uw lichaam en vult de mineralendepots in uw lichaam weer aan. en Alka Tabs Original gecoate basische tabletten  voorziet uw lichaam op een slimme en veilige manier van extra natriumbicarbonaat en kaliumbicarbonaat zo kunt u nieuwe zure afvalstoffen direct neutraliseren en bovendien alle problematische vast zittende zuren in het lichaam weer oplossen en op de natuurlijke manier weer afvoeren (bron Alka).  Bent u benieuwd hoe Angélique u ook kan ondersteunen met ontzuren neem contact op voor een afspraak. u kunt op deze link klikken